Translate

czwartek, 22 stycznia 2015

Babci pierogi

A Wam z czym się najbardziej kojarzą Wasi dziadkowie? ;)
Czekam na wpisy.



Wracając do pierogów :)
Delikatne pierogi (mojego odkrycia):


0,5 kg przesianej mąki tortowej
3 łyżki przesianej mąki ziemniaczanej
2 łyżki oleju
0,5 szkl ciepłej wody (koniecznie jak najcieplejszej)
1 szkl ciepłego mleka
szczypta soli

Żadnych jajek! Jajka powodują, że ciasto twardnieje!


oryginal - http://www.wielkiezarcie.com/recipe44836.html


* u nas z ulubionym farszem (fetą i szpinakiem) ;D

szpinak 400g (świeży lub mrożony)
ser feta 250g
gęsta śmietana 18% 2 łyżki
oliwa z oliwek lub masło (do smażenia)
czosnek 2-3 ząbki
sól
pieprz


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz