Translate

wtorek, 21 kwietnia 2015

Por c.d.n

Ostatnio nasze dania ciągle składają się z pora, ale jako, że po ostatnich zakupach mamy pora na zapas to cóż czynić (nie da się zważyć jednego pora, trzeba wziąć dużo więcej, nawet jeśli ich nie potrzebujesz) :D


Nasze składniki:
- kasza pęczak
- pieczarki 250g
- ogórki konserwowe (około 5)
- por
- ser żółty (opcjonalnie)
- oliwa, sól, pieprz





bakłażan
- przyprawy- nas znowu trochę poniosło- nie polecamy tak dużo, bakłażan wpija bardzo wszystko :)
(oliwa, papryka, oregano, bazylia, pieprz)


Na rozgrzaną oliwę wrzucamy już pokrojone pieczarki, solimy by szybko z nich woda zeszła, potem ogórki konserwowe i por. Całość mieszamy z kaszą przyrządzona jak na opakowaniu i tyla :)

A bakłażana kroimy na plasterki około 1,5- 2 cm. Przygotowujemy oliwę wymieszaną z przyprawami jakie lubimy. My daliśmy swoje. Nie przesadzać z przyprawami, bo to nie smakuje, bakłażan wszystko wpija po wzięciu w rękę jest papka... Smarujemy bakłażany oliwą z przyprawami i wsadzamy do piekarnika na 200 stopni. Zapiekamy bakłażana na górnej półce po 6-7 minut z każdej strony.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz